lauantai 13. elokuuta 2016

TOSCAKAKKU



Tämä resepti on ollut yksi lempi resepteistäni ihan vuosien ajan.

Taisin tehdä tätä jo lapsena.
Toscakakku on kuivaa kakkua makeampi ja hurmaava manteli päällys
antaa kakulle sen signature maun.

Kakkupohja

2 munaa
160 g sokeria
1,5 dl maitoa
75 g sulatettua voita
1,5 tl vaniliinisokeri
1,5 tl leivinjauhetta
240 g vehnäjauhoja

Kuorrutus

160 g rouhettua mantelia
75 g sokeria
50 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa

Laita uuni 175 asteeseen.
Ensin vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi, vaahtoon lisätään vanilliinisokeria.
Sulatettua voita lisätään maidon kanssa vuorotellen jauhojen kanssa, joihin on sekoitettu leivinjauho. Taikina kaadetaan voideltu vuokaan ja paistetaan noin 25 min.
Sillä aikaa kun sokerikakkupohja paistuu tehdään kuorrutus. Kaikki aineet laitetaaan kattilaan ja kiehautettaan. Kuorrutus levitetään kakun päälle ja uuni nostetaan 200 asteen lämpöön. Toscakakku valmistuu noin 10-15 min kunnes se on saanut väriä. 

















Tosca Cake


This recipe has been all along my favorite cake to bake even when I was kid.


Tosca cake is a dry cake with the signature taste of almond.


Suger Cake

2 eggs
170 g  sugar
1,5 dl milk
75 g  butter
1.5 tsp vanilla sugar
1.5 tsp baking powder
240g flour

Topping

160 g crushed almond
75 g sugar
50 g butter
1 tbsp flour
2 tbsp milk

Power the oven at 175 C.
Whip the eggs and sugar to fluffy. Add the vanilla sugar to the foam. Melted butter and milk is added to mixture in turns with the flour mixed with the backing powder.
Bake at oven for about 25 min.
In between make the topping. Add all the items to the cattle and bring the mixture to boil. Topping is laid on the top of the cake. Rise the oven temperature to 200 C and bake the cake for 10-15 in with it gets some colour.
.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti