sunnuntai 14. elokuuta 2016

KESÄINEN KERMAKAKKU


Keimaileva kermakakku on syötävä saman tien. Keksipohjissa on kirpeää sitruunaa.
Raikkaat tuoreet mansikoiden maku tanssii aurinkoisien aprikoosien kanssa.
Tänään oli juhlat 100 vuotta isoäidin syntymästä ja tehtiin kakku sinne.

Keksipohjat

300g voita
140g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
300g vehnäjauhoja
140g riisijauhoja
ripaus merisuolaa

Täyte

8 aprikoosia
hunajaa
5 laventelin kukkaa
400g tuoreita mansikoita
180g tuoreita kirsikoita
5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
tuoreita basilikan ja mintun lehtiä

Vatkaa sokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Lisää jauhot ja ripaus merisuolaa. Muovaa taikina tasaiseksi ja jaa se kolmeen osaan. Tee niistä saman kokoisia pyöreitä tasoja noin 20 cm läpimitaltaan. Laita ne jääkaappiin puolesta tunnista 24 tuntiin. Ripottele keksipohjaan sokeria, ennen kuin paistat niitä 180 asteessa 15-20 min.

Halkaise aprikoosit, laita niiden päälle hunajaa ja ripottele laventelin kukan terälehtiä. Paista niitä uunissa 200 asteessa 20 min.

Tee kermavaahto vaniljasokerin kanssa. Kokoa kakku niin, että ensimmäisenä on keksipohja, sen jälkeen riko aprikoosit hillomaiseksi massaksin ja levitä pohjaan, kermavaahto ja puolikkaat mansikat ja laventelin terälehtiä. Toista tämä uudelleen päällimmäiseen lisää kirsikat ja loput laventelin terälehdistä.  


SUMMER CAKE


The flirting summer cake is a fresh. It is so good that it disappears in the short while. The biscuits are freshed up with zest of citron. The fresh strawberries are dancing with the lavendel apricots.


The biscuits

300g butter
140g sugar
1 tsp vanilla sugar
1 zest of citron
300 g flour
140g rice flour
pinch of sea salt

Filling

8 apricots
honey
4 lavendel flowers
400g fresh strawberries
180g fresh cherries
4 dl of double cream
1 tbsl sugar
1 tbsl vanilla sugar
fresh basil and mint

Whip the sugar, soften butter and vanilla sugar fluffy. Add the mixture of flours and and sea salt. Split the mixture in three equal parts and form them to round large biscuits of diameter of 20 cm. Let them rest in the fridge from half an hour to 24 hours. Before baking scatter sugar on them. Bake them at 180 C for 15-20 min.

Cut the apricots in half and flavor them with the honey and lavender petals. Bake them in oven at 200 C for 20 min.
Whip the cream with vanilla sugar. Assembly the cake with the biscuit at the bottom, but the apricots as a jam on the biscuit, whipped cream and fresh halved strawberries with some of the lavender flowers. Repeat this and add the cherries on the top of the cake with the rest of the lavender flowers.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti