lauantai 13. elokuuta 2016

RAPUPULLAT



Tämä resepti on tullut vastaan jossakin itämaisessa yhteydessä.
Reseptiä voi mukailla erilaisilla raaka-aineilla, katkarapu, jättikatkarapu tai
tähän voi käyttää myös kalaa.

RAPUPULLAT

1 (pieni) bataattia / 2-3 perunaa
1 sipuli
1 chili
2 valkosipulin kynttä
150 g jättikatkarapuja
4 rkl oliiviöljyä
100g korppujauhoja
tuoretta korianteria
jauhoja
4 rkl zaataria (seesamin siemeniä, oregaano, meirami, sumac, merisuolaa, kuminaa)


Murskaa keitetty bataatti tai peruna. Jättikatkaravut, sipuli, chili ja valkosipulit paistetaan oliiviöljyssä. Jäähdytä ja sekoita murskatun bataatin. Lisää korppujauhot ja korianteri. Anna taikinan levätä 30 min.
Pyöritä taikinasta palloja ja paista ne paistinpannulla, voit paistaa ne kypsäksi pannussa tai
kypsennä uunissa.






PRAWN BALLS

II found this recipe in some oriental connection. You can use prawns, king prawns or fish to make these tasteful balls.  


1 sweet potato or 2-3 potatoes
1 onion
1 chili
2 garlic cloves
150 g king prawns
4 tbsn olive oil
100g breadcrumbs
fresh coriander
flour
4 tbsp za'atar (sesame, oregano, marjoram, sumac, sea salt, cumin)


Mash cooked sweet potato. Fry king prawns, onion, chili and garlic in a pan for couple of minutes in olive oil. Let it cool down and add with the smashed sweet potato, add the breadcrumbs and finely chopped coriander and the spices. Cover and let it be for 30 minutes.
Shape into the balls and and fry them in large pan. You can fry them in the ban or just get the colour and bake them ready in the oven at 175C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti