lauantai 13. elokuuta 2016

KUMINA FALAFEL


Aikaisemmin en osannut tehdä falafelja lainkaan, ne hajosivat 
aina paistettaessa, nyt taisin löytää sen oikean aineosan, että pallot
pysyvät kasassa. 

250 g säilöttyjä kikherneitä
100 g kikherne jauhoja
1 sipuli
2 dl maitoa
50 g korppujauhoja
1 tl oliivi öljyä 
3 rkl  sitruunamehua
2 rkl jauhettua kuminaa
1 tl zaatria (seesamin siemeniä, orgaano, meirami, sumac, merisuolaa, kuminaa)

Murskaa kikherneet, Kuullota sipuli, kumina ja zaatar oliiviöljyssä ja lisää se kikherne murskaan. Lämmitä maito ja vatkaa kikhernejauho siihen. Sekoita se taikinaan mukaan ja lisää sitruunamehu ja korppujauho. Anna taikinan olla noin 10-20 minuuttia.Tee taikinasta palloja ja paista ne pannulla.


Cumin Falafel

250 g tinned chickpeas
100 g chickpea flour
1 onion
2 dl milk
50 g breadcrumbs
1 tbs olive oil
3 tbls lemon juice
2 tbls cumin
1 tbs za'atar (sesame, oregano, marjoram, sumac, sea salt, cumin)

Smash the chickpeas. Fly the chopped onion, cumin and za'atar in olive oil and add it to the chickpeas. Heat up the milk and whip the chickpea flour in side. Make the mixture with lemon juice and breadcrumbs. Let the mixture stabilize for 10-20 minutes.
Roll the falafels and fry them in the pan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti