SAKSALAINEN
PERUNASALAATTI
Saksalainen perunasalaattiin laitetaan etikkaa, joka ensin kuulostaa kummalliselta. Tähän perunasalaattiin olen laittanut oman ainesosan, kapriksen, joka täydentää makua
6
keitettyä perunaa
1 sipuli
tai saman verran kevätsipulia
3
dl kasvislientä
4 rkl
10% etikkaa vaikka omenaviinietikkaa
1 rkl
auringonkukka öljyä
3-4
rkl kapriksia
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
Kuoriperunat
ja viipaloi ne, lisää pieneksi hakattu sipuli. Keitän kasvisliemen itse
keittovihanneksista, kaada lämmin kasvisliemi perunoiden ja sipulien päälle.
Lisää etikka, öljy ja kaprikset. Lisää mausteet. Maista onko, seos hyvä ja
lisää tarvittaessa lisää mausteita ja etikkaa.
Anna
perunasalaatin maustua muutama tunti tai yön yli. Kaada pois ylimääräinen neste
tarvittaessa.
GERMAN
STYLE POTATO SALAD
This
is my version of the German potato salad. To use vinegar in potato salad might
sound strange but the taste of absolutely fine. I use some capris which round
up the taste.
6
cooked potatoes
1
onion or about same amount of scallion
3 dl of vegetarian bouillon
4 ts of 10% vinegar like apple vinegar
3 dl of vegetarian bouillon
4 ts of 10% vinegar like apple vinegar
1
ts sunflower oil
3-4
ts of capris
crushed
white pepper
crushed
black pepper
salt
Peel
potatoes and slice them, add the minced onion. I cook the vegetarian bouillon myself,
but you can use the ready cube. Pour the warm bouillon on the top of the
potatoes and onions. Add the vinegar, oil and capris. Add the spice. Check the
taste and if needed add more to spice up and capris.
Let
the salad stay for couple of hours or over the night.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti