sunnuntai 26. huhtikuuta 2020


SAKSALAINEN PERUNASALAATTI

Saksalainen perunasalaattiin laitetaan etikkaa, joka ensin kuulostaa kummalliselta. Tähän perunasalaattiin olen laittanut oman ainesosan, kapriksen, joka täydentää makua

6 keitettyä perunaa
1 sipuli tai saman verran kevätsipulia
3 dl kasvislientä
4 rkl 10% etikkaa vaikka omenaviinietikkaa
1 rkl auringonkukka öljyä
3-4 rkl kapriksia
valkopippuria
mustapippuria
suolaa

Kuoriperunat ja viipaloi ne, lisää pieneksi hakattu sipuli. Keitän kasvisliemen itse keittovihanneksista, kaada lämmin kasvisliemi perunoiden ja sipulien päälle. Lisää etikka, öljy ja kaprikset. Lisää mausteet. Maista onko, seos hyvä ja lisää tarvittaessa lisää mausteita ja etikkaa.

Anna perunasalaatin maustua muutama tunti tai yön yli. Kaada pois ylimääräinen neste tarvittaessa.  


GERMAN STYLE POTATO SALAD


This is my version of the German potato salad. To use vinegar in potato salad might sound strange but the taste of absolutely fine. I use some capris which round up the taste.

6 cooked potatoes
1 onion or about same amount of scallion
3 dl of vegetarian bouillon
4 ts of 10% vinegar like apple vinegar
1 ts sunflower oil
3-4 ts of capris
crushed white pepper
crushed black pepper
salt

Peel potatoes and slice them, add the minced onion. I cook the vegetarian bouillon myself, but you can use the ready cube. Pour the warm bouillon on the top of the potatoes and onions. Add the vinegar, oil and capris. Add the spice. Check the taste and if needed add more to spice up and capris.
Let the salad stay for couple of hours or over the night.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti