NÄKKÄRI
Nopeasti ja maistuvasti
omatekoista näkkäriä. Tästä voi tehdä eri aineksillä erilaisia versioita.
Ohessa perusresepti, jota voi varioida eri aineosilla, mutta löytää sopiva mixi
jauhojen ja siementen kanssa.
1
dl auringonkukan siemeniä
1
dl seesamin siemeniä
½ dl
pellavan siemeniä
2
dl tattari tai spelttijauhoja
2
dl kiehuvaa vettä
½ öljyä
1 tl
suolaa
ja
pinnalle merisuolaa
Sekoita
kaikki kuvat ainesosat keskenään ja lisää kiehuva vesi ja öljy. Levitä seos leivinpaperille
uunipellille ja yritä tee siitä mahdollisemman ohut. Ripottele pinnalle
merisuolaa.
Ennen kuin laitat sen uuniin, niin voit tehdä siihen viiltoja jotta voit myöhemmin tavuttaa siitä siistejä osia.
Ennen kuin laitat sen uuniin, niin voit tehdä siihen viiltoja jotta voit myöhemmin tavuttaa siitä siistejä osia.
Laita
pelti esilämmitettyyn uuniin 220 C ja anna olla siellä noin 15 - 20 min. Anna
valmiin leivän jäähtyä ja se on valmis syötäväksi.
CRIPSBREAD
Easy
and tasty homemade crispbread. You can use different versions with own ingredients.
Hereby a basic recipe which can be varied. Try to use a good mix of flour and
seeds.
1
dl sunflower seeds
1
dl sesame seeds
½
dl linen seeds
2
dl buckwheat or spelt flours
2
dl boiling water
½
sunflower oil
1
ts salt
ja
on the top some see salt
Mix
all the dry ingredients together and add the boiling water and the oil. Pour
the mix to the on the bakery paper on the size of the baking tray. Try to push
the mixture as flat as possible. You can make some lines before taking the mixture
to the oven in order to have nice pieces.
Put the tray on to the pre heated oven of 220 C for approx. 15 to 20 min. Let the bread cool down before serving.
Put the tray on to the pre heated oven of 220 C for approx. 15 to 20 min. Let the bread cool down before serving.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti